Site Loader
Astianpesukoneen puhdistus myrkyttömästi

Moikka ihana lukijani!

Kirjoitus on alunperin julkaistu vanhassa blogissani toukokuussa 2017, josta siirsin sen tänne uuteen 🙂

Ekologiset vaihtoehdot ovat puhuttaneet osaa jo jonkin aikaa ja itsekin olen näistä ekologisemmista vaihtoehdoista tullut entistä kiinnostuneemmaksi ja siitä syystä lähtenyt etsimään meidän perheen tarpeisiin sopivia ekologisempia vaihtoehtoja mm. siivouksessa.

Voimakkaat pesuainemyrkyt huolestuttavat minua ja olen tullut entistä kiinnostuneemmaksi siitä mitä aineita päästän esim. keittiömme viemäristä valumaan tuonne imeytyskenttään ja sitä kautta tänne saaremme luontoon.

Tiskokone voi olla oikea bakteeripesäke ja onkin hyvä huolehtia tiskikoneensa puhtaudesta säännöllisin väliajoin, itse havahduin puhdistamaan astianpesukonettamme, kun pesujälki alkoi olla todella huonoa lähes joka pesukerralla ja jos totta puhutaan en ollutkaan puhdistanut suodatinta ja tiivisteitä enempää koko koneen oston jälkeen eli viime syksystä eli oli jo korkea aikakin hoitaa tiskikoneen puhdistus kuntoon 😀

Etikka on superhyvä ekologinen puhdistusaine vaikka miten moneen asiaan ja luonnollisena aineena sitä mielelläni käytänkin. Lähdin siis etsimään tietoa käykö etikka tiskikoneen puhdistamiseenkin ja käyhän se, mutta yksinään se ei ole aivan niin tehokas kuin tämän toisen luonnollisen aineen aisaparina.

Ohje:

Tyhjennä tiksikoneesta ensin aterinlaatikko ja muut ylimääräiset jutut. Puhdista sen jälkeen suodatin huolellisesti ja halutessasi myös tiskikoneen suihkuvarret ja muut irtoavat osat.

Laita tiskikoneen alimpaan koriin astia johon kaadat 2 desiä väkiviinaetikkaa ja yläkoriin astia johon annostelet yhden desin ruokasoodaa:

Pese kuumimmalla ja pisimmällä ohjelmalla ja saat säihkyvän puhtaan koneen. Jätä vielä luukku kiinni pesun jälkeen joksikin aikaa niin kuuma höyry jatkaa puhdistustyötä.

Etikka poistaa bakteereja ja hajottaa likakertymiä, ruokasooda taas poistaa kalkkisaostumat ja yhdessä nämä lisäävät toistensa tehoa entisestään.

Johanna

Johanna toimii tuotekehittäjänä kotimaisessa kosmetiikka-alan yrityksessä ja opiskelee parhaillaan luonnonkosmetiikan tutkintoa.

2 Replies to “Astianpesukoneen puhdistus myrkyttömästi”

Blogissa masennuksen ja sosiaalistentilanteidenpelon kanssa arjessa ja yrittäjyyden viidakossa selviämistä. Kirjoittaja Johanna toimii tuotekehittäjänä kotimaisessa kosmetiikka-alan yrityksessä ja opiskelee parhaillaan luonnonkosmetiikan tutkintoa.

Blogissa kirjoittelee vuonna 2016 saaristoon muuttanut Johanna

Johanna toimii tuotekehittäjänä kotimaisessa kosmetiikka-alan yrityksessä ja opiskelee parhaillaan luonnonkosmetiikan tutkintoa.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 6 tilaajien joukkoon

Follow

Suosittua blogissani:

Latest Pins!